eTwinning projektKrežmin 160. rođendan

U ovom međunarodnom projektu učenici su tijekom nastavne godine istraživali i učili o kratkom, ali plodonosnom životu i stvaralaštvu Franje Krežme, osječkog violinskog virtuoza i skladatelja iz II. polovine 19. stoljeća te stjecali i osnaživali prijateljsku i umjetničku suradnju. Uz pomoć dostupne tehnologije i digitalnih alata izradili su zajedničke kolekcije radova. Kroz glazbu, likovno i literarno stvaralaštvo izražavali su i istraživali o kulturnoj baštini, gudačkim instrumentima, životu, djelima i suvremenicima mladog umjetnika te razvijali svoju stvaralačku i izvodilačku kreativnost. 

Svoja iskustva i znanje razmjenjivali su osim u svojoj školi i s projektnim partnerima iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Hrvatske na različite načine – prezentiranjem putem videopoziva, održavanjem virtualnih koncerata, igranjem zajedničkih kvizova te izradom digitalnih materijala i stvaranjem zajedničkih suradničkih kolekcija.

Najzanimljivije aktivnosti projekta bit će prikazane na Završnoj virtualnoj svečanost projekta Krežmin 160. rođendan 25. svibnja 2023. u 12 sati na projektnom YouTube kanalu. Učenici su pripremili videozapis u kojem su prikazali što su sve zanimljivo naučili i kako su nova otkrića utjecala na njih, a to će se isto uskoro moći pogledati i poslušati u zajedničkom projektnom videozapisu svih projektnih partnera.

Završna virtualna svečanost međunarodnog eTwinningovog projekta Krežmin 160. rođendan

 

Moći ćete slušati originalne Krežmine skladbe izvedene onako kao ih je sam skladatelj napisao, ali i njihove izvedbe i obrade za druge instrumente, kao i skladbe nastale nadahnute Krežmom koji su prvi put izvedene baš na ovoj svečanosti. Zbirku skladbi i zbirku igara, kvizova i interaktivnih materijala nastalih u projektu možete prelistati ispod.

Za sve zainteresirane pripremili smo i e-pozivnicu koju možete preuzeti na linku: https://createcards.io/ecard/9508e9fbd98f1be426e6fcf9b953e374 

ZBIRKA SKLADBI

ZBIRKA IGARA, KVIZOVA I INTERAKTIVNOG MATERIJALA

Igre nastale u projektu , Autor: Josipa Erhardt

VIDEOZAPIS

Završna aktivnost projekta, Autor: Tomislava Karačić Šoljić