AktualnoKoncerti i projektiNatjecanjaNovosti

O NATJECANJU

U slavljeničkoj godini Glazbena škola Franje Kuhača Osijek s ponosom predstavlja svoj projekt 100 godina klavira u Osijeku – Natjecanje Damir Sekošan za mlade klaviriste. U duhu tradicije našeg najvećeg klavirskog odjela, njime će zaokružiti kulturna zbivanja vezana uz hrvatski te osječki pijanizam kojega kroz mnoge godine promoviraju Memorijal Darka Lukića i EPTA Međunarodno natjecanje mladih pijanista Dora Pejačević.

Bivši studenti i kolege profesora Sekošana, okupljeni u grupu entuzijasta, pokrenuli su i osmislili ovo natjecanje kao motivaciju za rad svim klavirskim pedagozima i njihovim učenicima te kao izraz velikog poštovanja prema osobi koja je simbolizirala pijanizam i klavirsku pedagogiju Osijeka ali i cijele Hrvatske. Profesor Sekošan zaslužan je što se u Osijeku 1976. godine pokrenuo rad Područnog odsjeka studija klavira Muzičke akademije Zagreb te je kroz naredna desetljeća odgojio mnoge vrsne pijaniste i pedagoge koji su zatim širili korijene hrvatske klavirske pedagogije u zemlji i inozemstvu.

Natjecanje će se održavati bienalno i ove godine imati međužupanijski (državni) karakter s namjerom da već sljedeće natjecanje  poprimi međunarodni predznak. Grad Osijek postat će višednevni domaćin velikom broju učenika i njihovih profesora i ponuditi svakodnevno brojne vrhunske izvedbe koje će biti otvorene za javnost. Cilj je ovog natjecanja poticanje i okupljanje najuspješnijih učenika klavira te uvrštavanje istočne regije Hrvatske na umjetničku kartu njegovanja vrhunskog natjecateljskog pijanizma.

Dobro nam došli!

PRAVILNIK NATJECANJA

NATJECATELJSKI PROGRAM

ČLANOVI OCJENJIVAČKOG SUDA

PRIJAVA

KONTAKT EMAIL:

natjecanjedamirsekosan@gmail.com

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Preuzmite dokument