Mjesec studeni bio je rezerviran za matematiku. Učenici flaute sa svojom učiteljicom Tomislavom organizirali su u sobi 27 Glazbenu večer Matematike. Kroz pregršt zanimljivih zadataka i aktivnosti, rješavali su matematičke glazbene zadatke. Osim što su kroz igru i zabavu ponovili ritam i trajanje nota, zaključili su da glazba i matematika imaju puno toga zajedničkog. Glazbene etide i vježbe se kao i matematika, treba redovito vježbati kako bismo bili što uspješniji i bolji.

Studeni je u učionici violine obilježen također u znaku matematike. Učenici pod mentorstvom nastavnice Josipe igrali su i rješavali razne korisne glazbeno/matematičke zadatke te usvajali i ponavljali razne ritmičke obrasce uz matematiku.

Mjesec prosinac uvijek je prepun zanimljivih aktivnosti jer se pripremamo za najljepše doba u godini. Tako su učenici flaute uvježbavali  i brusili svoje vještine sviranja kroz zabavnu igru Adventski izazov dok su učenici violine uživali u komornom muziciranju najljepših hrvatskih božićnih pjesama. Nastala je i zanimljiva igra pod nazivom “Božićni slušni detektiv”

Učenicama prvog razreda flaute Mihovili i Kristini toliko se svidio izazov da su odlučile same osmisliti svoju igru.

Sudjelovali smo u veseloj aktivnosti Božićni pokvareni telefon, gdje smo putem videopoziva upoznali prijatelje i partnere koji sudjeluju u projektu. Zadatak je bio primiti božićnu poruku i proslijediti ju dalje. Učenice flaute svoju poruku prosljedile su kako drugačije nego pjesmom i sviranjem.

Sudjelovali smo u dva video poziva s učenicima iz OŠ Vrbani iz Zagreba i  OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Duge Rese.

Jedna od aktivnosti kojoj su se učenici violine jako veselili je “Pokvareni božićni telefon” i naš prvi videopoziv i suradnja u ovom zabavnom projektu s e Twinning prijateljima. Prvi smo bili u grupi od četiri nasumično izabrane škole. Naš zadatak je bio proslijediti “poruku” koju smo kreativno upakirali. Susreli smo se s učenicima 3. razreda OŠ Čazma i njihovom učiteljicom Anitom Mikulandra, a ona je našu poruku prenijela dalje sudionicima projekta u našoj skupini.

Pogledajte našu poruku:

Veselimo se novim druženjima i igrama koje slijede.