AktualnoeTwinning projektIgrom do znanja i zabave 2Koncerti i projektiNovosti

U ovogodišnjem eTwinningovom projektu Igrom do znanja i zabave 2 sudjelovali su učenici flaute i violine s nastavnicama Tomislavom Karačić Šoljić i Josipom Erhardt.
Uvođenjem igre u nastavni proces nositeljice projekta ostvarile su dinamičnu i zanimljiviju nastavu flaute i violine koja potiče interes učenika i razvoj vještina 21. stoljeća.

Cilj projekta je bio potaknuti učenike na samostalno istraživanje, razmišljanje, rješavanje problema i naučiti ih kako učiti/vježbati. Kroz igru učenici su razvijali kreativnost i ostvarili svoje osobne potencijale te motiviranije ostvarili sve planirane ishode nastave. Prezentiranjem svojih igara, ali i svog umijeća sviranja instrumenta ostalim učenicima partnerskim školama na eTwinningovoj platformi, učenici su razvijali komunikacijske i digitalne kompetencije, suradnju i poduzetnost.

U projektu su nastale razne igre prilagođene nastavi flaute i violine koje su svi projektni partneri slagali u svoje Vrtuljke igara.

S velikim ponosom predstavljamo vam Vrtuljke igara koji su nastali u učionici violine i flaute u ovom zanimljivom projektu.

Na početku projekta učenici su anketnim upitnikom ispitani koja su njihova očekivanja u ovom projektu. Na samom kraju projekta učenici su vrednovali projektne aktivnosti osmišljene i provedene u učionici.

Zaključak je da učenici uz igre brže upijaju nova i lakše ponavljaju već usvojena znanja i vještine te da bi vrlo rado ponovno sudjelovali u projektu iduće godine.

Zajedničku kolekciju Vrtuljak igara IDZZ2 svih sudionika projekta pogledajte na linku: 

https://wakelet.com/@Vrtuljak_igara__IDZIZ_26193