Prvi eTwinning projekt pod nazivom Krežmin 160. rođendan osmislila je nastavnica violine Josipa Erhardt, prof. mentorica. U ovom međunarodnom eTwinning projektu učenici će istraživati i učiti o kratkom ali plodonosnom životu i stvaralaštvu Franje Krežme, osječkog violinskog virtuoza i skladatelja iz II. polovine 19. stoljeća te stjecati i osnaživati prijateljsku i umjetničku suradnju. Kroz glazbu, likovno i literarno stvaralaštvo učenici će izražavati naučeno i istraživati o kulturnoj baštini, gudačkim instrumentima, životu i djelima mladog umjetnika te razvijati svoju stvaralačku kreativnost. Svoja iskustva i znanje razmjenjivati će s kolegama iz škole, projektnim partnerima iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Hrvatske prezentiranjem putem video poziva, virtualnih koncerata i zajedničkih kvizova. Projektu su se pridružili kolege teorijskog i puhačkog odjela. Matko Brekalo, mag. mus i Andrea Rakitić, mag. mus su nositelji aktivnosti na teorijskom odjelu, a nastavnice Tomislava Karačić Šoljić, prof. mentorica i Monika Barat, mag. mus na puhačkom odjelu.

Predstavljanje projekta roditeljima, nastavnicima, učenicima i široj publici bit će 23. rujna 2022. uz obilježavanje Međunarodnog dana kulturne baštine u prostorima škole.

 

 

Drugi projekt osmislile se nastavnice violine Vanda Novoselec, prof. savjetnica i Josipa Erhardt, prof. mentorica. U ovom projektu autorice za cilj imaju ostvariti suradnju gudačkih pedagoga i njihovih učenika glazbenih i umjetničkih osnovnih i srednjih glazbenih škola te time osnažiti jedni druge podrškom i zajedničkim djelovanjem. Projekt pod nazivom Gudalom se služim i ljestvice kužim (i svo znanje u kompozicijama združim) ima za cilj stvoriti poticajnu okolinu u kojoj će učenici gudačkih instrumenata biti motivirani baviti se tehnikom desne ruke, razvijati vještine sviranja, savladati poteškoće na koje nailaze u svom tehničkom razvoju i staviti razvoj tehnike desne ruke u funkciju glazbe, kreativnog  izražavanja što ima za cilj razviti glazbene i druge sposobnosti.

 

 

Veselimo se suradnji, razmjenama ideja i kreativnosti, novim spoznajama ali i prijateljstvima u ovoj školskoj godini!