AktualnoDigitalni obrazovni sadržajieTwinning projektNovosti

Projektna aktivnost Who am I? (Pogled u sebe) u skolpu eTwinning projekta My, Myself & I

Kako bismo u potpunosti brinuli o sebi potrebno je dobro pogledati u svoju nutrinu. Na taj način se možemo bolje upoznati i raditi na svojem unutrašnjem izgledu, jednako kako to činimo i na vanjskom. U nama se nalazi ono što nas čini posebnima, što nas razlikuje od drugih. Naša osobnost nas ističe od gomile, čini nas sretnima, tužnima, ljutima, radosnima. Osobnost treba njegovati i hraniti kako bi očuvali vlastito mentalno zdravlje.

Projektna aktivnost Who am I (Tko sam ja?) pomogla nam je u tome.

Učenici su na nastavi klavira, flaute, srednjoškolskog gudačkog orkestra i violine, uz pomoć svojih nastavnica, odradili niz projektnih aktivnosti. Razgovarali su, izmjenjivali iskustva kako bi zavirili u sebe, ali i upoznali druge sa svojim skrivenim talentima i stvarima koje ih čine sretnima.

Na nastavi gudačkog orkestra učenici su odradili drugu projektnu aktivnost “Who am I” (Pogled u sebe) kroz dvije aktivnosti. Učenici su bili podijeljeni u parove (iz različitih razreda). Zadatak je bio predstaviti sebe svojem paru, ali izuzimajući glazbu i svoj instrument. Partner je trebao sve pamtiti i predstaviti svog sugovornika. Nakon ove aktivnosti uslijedila je druga, u kojoj su učenici postavljali pitanja jednom od učenika. Zatim su kroz razgovor učenici jedni drugima davali savjete i izmjenjivali iskustva. Bilo je veselo i poučno.

Učenici nastavnice Josipe Erhardt na nastavi violine su razgovarali o sebi. Zavirili su u sebe, razmišljali o svojim željama i ciljevima. Izrazili su što misle o tome kako ih drugi doživljavaju i zašto, što su njihove jake strane i u čemu su dobri. Neka svoja razmišljanja učenici su zapisali. Radove smo objavili u učionici kako bi se svi još bolje upoznali i kako bi nam bili poticaj u daljnjem radu.
Sve slike i radove pogledajte na poveznici ispod:

Učenici flaute su na nastavi razgovarali o sebi, izradili svoje plakate i podijelili ih s drugima. Nastavnica flaute Tomislava Karačić-Šoljić njihove aktivnosti je zabilježila i predstavila kroz zanimljiv video:


Pogledajte što su sve otkrili o sebi!

Nekoliko učenika klavira, gitare i tambure glazbene škole Franje Kuhača Osijek, iz klasa prof. Ivanković, prof. Vukadinovića i prof. Zbiljskog, odradili su aktivnost ‘Who am I’ u sklopu projekta “Me, myself and I”. Svojim prijateljima iz 2. razreda OŠ Ivanovci predstavili su sebe i svoje umijeće sviranja. Online susret bio je vrlo živahan i upečatljiv. Učenici su vrlo hrabro po prvi puta ove godine nastupali, vježbali samopouzdanje govoreći o sebi, odgovarajući na zanimljiva pitanja, pričajući o svojim instrumentima. Povela se zabavna rasprava o skladateljima, zabavnoj i klasičnoj glazbi, upornosti,a čak se i zaplesalo.
Bilo je lijepo osjetiti virtualnu dobrodošlicu i radost dragih prijatelja pa je novi susret već dogovoren!