U međunarodnom eTwinningovom projektu Krežmin 160. rođendan susreli smo se s našim projektnim partnerima kroz projektnu aktivnost “Projekt u našim učenicima” i upoznali Krežmin život u Berlinu.

Učenici violine Jakov Drozdek (GŠFK Osijek) i Jan Uzeirbegović (GŠ Vatroslava Lisinskog Zagreb), zajedno s njihovim nastavnicama Josipom Erhardt i Ivanom Lesić, susreli su se u svojoj projektnoj Google učionici putem Google Meeta. U njoj će se i ubuduće odvijati naša suradnja tijekom projektne aktivnosti “Projekt u našim učionicama”.

Učenici su za svoje buduće susrete odabrali analizu i zajednički rad na Krežminoj skladbi Scherzino koju ove godine obojica pripremaju za izvedbu. 

Naš 1. susret pogledajte na:

Učenici flaute naše škole i OGŠ Metković ostvarili su virtualnu suradnju u 12. mjesecu. 

Učenice flaute glazbene škole Franje Kuhača Osijek s nastavnicom Tomislavom Karačić Šoljić putem Zooma susrele su se i ostvarile prvu suradnju s učenicama flaute i nastavnicom Mihaelom Pavlović iz OŠ Metković. Nastavnice Mihaela i Tomislava s učenicima izmijenile su svoja znanja i zanimljivosti naučene u projektnim aktivnostima o Krežmi. Razgovarali su o iskustvima vježbanja i pripremanja prigodnih skladbi zimskog ugođaja, svirali skupa, izmijenili primjere dobre prakse i čestitali si nadolazeće božićne blagdane.

Bilo je veselo i zabavno!

Krežmin život u Berlinu

Proučavajući Krežmin život i rad u Berlinu ne možemo zaobići Benjamina Bilsea i njegov orkestar. Učenici violine izradili su e-knjigu s zanimljivim informacijama koje su otkrili o ovom skladatelju i dirigentu koji je obožavao našeg Krežmu.

E knjigu prelistajte na sljedećoj poveznici: Benjamin Bilse i njegov orkestar 

Veselimo se daljnjim susretima uz nove razmjene znanja i iskustva s našim projektnim partnerima!