AktualnoeTwinning projektIgrom do znanja i zabave 2Koncerti i projektiNovosti

U travnju jedna od projektnih aktivnosti u projektu Igrom do znanja i zabave 2 kojoj smo se svi veselili bila je “Potraga za uskrsnom košarom”. 

 

Aktivnost smo prilagodili kurikulumu flaute i violine i sjajno se zabavili raznim igrama za ponavljanje i usvajanje gradiva. Igre su za ovu aktivnost osmislile i izradile nastavnice Tomislava Karačić Šoljić i Josipa Erhardt. 

“Uskršnji lov na note” je zabavna igra za učenike 1. i 2. razreda violine. Učenici su prepoznavali i uvježbavali prstomete, note i tonalitete koje su do sada naučili na nastavi.

 

“Lov na pisanice” je neobično skupljanje pisanica. Učenici su otkrivali pisanice i razvijali naviku pravilnog vježbanja i učenja napamet.

Učenice flaute 1. i 2. razreda uz digitalnu igru ” Potraga za Uskršnjim jajetom”, zabavile su se te ponovile gradivo i kroz radne listiće, na temu Uskrsa. Pomogle su tako zečiću sakupiti rasute note u košaru, prepoznavale su različite ritamske obrasce koje je zečić sakrio po livadi. Skladale su svoje skladbe na temu Uskrsa.

Svi smo uživali tijekom provedbe ovih projektnih aktivnosti i veselimo se nekim novim izazovima.