U sklopu eTwinning projekta Krežmin 160. rođendan učenici gudačkog i puhačkog  odjela raznim aktivnostima kroz ožujak obilježili su Dan darovitih učenika.

Europski dan talentiranih i darovitih učenika po prvi je puta obilježen 2011. godine, a u Hrvatskoj se obilježava od 2013. godine. Uvođenjem Dana darovitih učenika želi se senzibilizirati javnost o potrebi organiziranja sustavne brige za takve pojedince u obrazovnom sustavu Republike Hrvatske.

 

 

Učenici violine nastavnice Josipe Erhardt Dan darovitih učenika obilježili su sudjelujući na X. Međužupanijskoj smotri mladih gudača u Slatini koja je održana 22. ožujka 2023. godine. 

Na smotri je sudjelovalo 32 učenika violine, viole i violončela iz okolnih županija. Učenici su prikazati su svoju darovitost, muzikalnost i umijeće sviranja violine koji su rezultat upornog rada. Imali su priliku kao i sam Krežma putovati i svojim sviranjem uveseliti publiku, družiti se s drugim mladim glazbenicima te izmijeniti iskustva sa svojim vršnjacima gudačima. Na programu našle su se i skladbe našeg mladog virtuoza Franje Krežme u izvedbi Tina Kovača i Ivana Bulića. 

Hvala na suradnji našem klavirskom suradniku nast. Vedranu Oršoliću, mag. mus

 

Dan darovitih učenika učenice flaute iz klase nastavnice Tomislave Karačić Šoljić obilježile su svojim sudjelovanjem na Međunarodnom natjecanju Woodwind & Brass u Varaždinu, među 40 kandidata natjecala se Magdalena Šteter, učenica 4. razreda osnovne glazbene škole.

U kategoriji B disciplina flauta među 35 kandidata, natjecala se Marta Šteter, učenica 2. razreda osnovne glazbene škole.

Čestitamo našim darovitim flutisticama i njihovoj mentorici Tomislavi Karačić Šoljić. Klavirski suradnik bio je Ivan Batoš, kojem se ovim putem zahvaljujemo.