U školskoj godini 2021./2022. naši učenici srednjoškolskog gudačkog orkestra i flaute sudjelovali su u međunarodnom eTwinningovom projektu Virtual Museum Night 2022. Uz učenike iz hrvatskih škola, u projektu su sudjelovali i učenici, vršnjaci iz Grčke, Italije, Poljske, Slovenije, Španjolske i Turske.

Uz brojne aktivnosti organizirane po mjesecima, naglasak je bio na razmjeni raznih priča/legendi i njihovom predstavljanju partnerima u stripovima, videozapisima, filmovima, glazbi, umjetnosti…  za svaku priču stvorila se zbirka učeničkih radova a na mrežnoj stranici projekta objavljena je izložba svih nastalih radova tako da posjetitelji mogu dobiti cjelokupnu sliku projekta i pogledati hvalevrijedne rezultate suradnje svih učenika.

Projekt je nastao s ciljem razvijanja vještina za timski rad, jačanja vještina kroz interdisciplinarno poučavanje, upoznavanje svoje i drugih kultura, unaprjeđenje digitalnih kompetencija te usavršavanje engleskog jezika.

Voditeljice projektnih aktivnosti u našoj školi bile su nastavnice Tomislava Karačić Šoljić i Josipa Erhardt a njihova uspješna suradnja nagrađena je nacionalnom oznakom kvalitete. 

Međunarodnim projektom Pet koraka do istine učenice srednje škole flaute obilježile su Dane medijske pismenosti 2022. Osim poticanja i promicanja sigurnije i odgovornije upotrebe tehnologije i mobilnih uređaja među učenicima, naglasak je bio  na jačanju medijske pismenosti kako bi učenici mogli bolje kritički procijeniti medijske sadržaje.

Projekte aktivnosti uspješno su odradile na satima flaute i komorne glazbe. 

Njihov trud i rad nagrađen je nacionalnom oznakom kvalitete – projekt je  ispunio sve državne i europske standarde.

Voditeljica projektnih aktivnosti bila je Tomislava Karačić Šoljić.

Od srca čestitamo učenicima i mentorima.