AktualnoNovosti

Glazbena škola Franje Kuhača Osijek u novu školsku godinu zakoračila je prvi put uključivši se u međunarodni eTwinning projekt pod nazivom “Me, Myself & I” (“Ja i sva moja lica”).

Projekt je nastao s ciljem promoviranja važnosti i brige za dobro mentalno zdravlje djece i mladih. Kroz projekt će se potaknuti učenike na prepoznavanje vlastitih emocionalnih stanja, kvalitetnu komunikaciju s bližnjima, suradnju i traženje podrške u vlastitoj zajednici. Učenici će učiti o mentalnom zdravlju kroz različite aktivnosti i primijeniti trenutno iskustvo. Također, dobit će priliku surađivati s učenicima iz drugih škola, čuti primjere dobre prakse i prihvatljive obrasce ponašanja koji doprinose očuvanju mentalnog zdravlja.

Projektne aktivnosti s učenicima svoje klase provest će nastavnici s tri naša odjela. Na klavirskom odjelu nastavnici Domagoj Maras, mag. mus i Tihana Ivanković, prof. savjetnica na puhačkom odjelu nastavnica Tomislava Karačić Šoljić te na gudačkom odjelu nastavnica Josipa Erhardt, prof. mentorica koja će projekt provoditi i na nastavi gudačkog orkestra srednje škole.

Radovi naših učenika bit će objavljeni na TwinSpace stranici projekta “Me, Myself & I” i stranicama Škole. Dosad se za sudjelovanje u projektu, čiji su autori psihologinja Marija Jurić i učitelj informatike Goran Podunavac prijavilo stotinjak škola iz sedam europskih zemalja – Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Finske, Italije, Slovačke, Srbije i Turske. Veselimo se suradnji s drugim školama!