Hrvatsko muzejsko društvo organizira manifestaciju Noć muzeja u Hrvatskoj od 2005. godine. Idejne začetnice manifestacije Noć muzeja u Hrvatskoj, autorice koncepcije programa i voditeljice projekta su mr.sc. Vesna Jurić Bulatović i mr.sc. Dubravka Osrečki Jakelić, koje u prosincu 2005.g. pokreću akciju kao gradski pilot projekt sa šest zagrebačkih muzeja. Od 2007. Noć muzeja prerasta u nacionalnu manifestaciju u koju se uključuje sve više muzeja i gradova.

Tema ovogodišnje 17. Noći muzeja je: MUZEJI – IZMEĐU STVARNOG I DIGITALNOG.

Najveći dio događanja preselio se u digitalne kanale komuniciranja i prijenosa sadržaja, što je doprinijelo širokoj dostupnosti muzejskih sadržaja.

Ove godine u službenom programu Noći muzeja je i naša škola. Naši učenici sudjeluju u međunarodnom projektu Virtual Museum Night 2022. u kojem su s projektnim partnerima razmijenili ljubavne priče i legende te ih prezentirali kroz razne kreativne uratke – filmove, stripove, glazbu. Osim priča, pod vodstvom nastavnica Josipe Erhardt i Tomislave Karačić Šoljić učenici su sudjelovali u pripremi brojnih aktivnosti kako biste se bolje upoznali i s prirodnom i kulturnom baštinom zemalja sudionika projekta.

Vrhunac i glavna aktivnost ovog divnog projekta je baš danas stoga uživajte 

u programu koji smo priredili za Vas!

 

 
Na zajedničkoj mrežnoj stranici projekta pogledajte što smo sve naučili jedni o drugima. Svakako proučite (i dakako isprobajte) originalni recept nastao inspiriran ovim projektom! 

https://sites.google.com/view/virtualmuseumnight