I ove godine Glazbena škola Franje Kuhača Osijek u novu školsku godinu zakoračila je uključivši se u e Twinning projekte.

Prvi projekt pod nazivom  „Igrom do znanja i zabave 2“ namijenjen je učenicima osnovne glazbene škole. Uvođenjem igre u nastavni proces želimo ostvariti dinamičnu i zanimljiviju nastavu koja potiče interes učenika i razvoj vještina 21. stoljeća. Cilj je potaknuti učenike na samostalno istraživanje, razmišljanje, rješavanje problema i naučiti ih kako učiti. Kroz igru učenici će razvijati kreativnost i ostvariti svoje osobne potencijale te motiviranije ostvarivati sve planirane ishode nastave. Prezentiranjem svojih igara ostalim učenicima škola partnera na eTwinning platformi učenici će razvijati komunikacijske i digitalne kompetencije, suradnju i poduzetnost. Autorice projekta su učiteljice razredne nastave Ivana Frančić i Renata Posavec.

 

Drugi međunarodni eTwinning projekt je “Virtual Museum 2022.” namijenjen srednjoškolcima. Europske srednje škole razmjenjivat će razne priče/legende poput one o Romeu i Juliji te ih predstavljati svojim partnerima u stripovima, video zapisima, filmovima, glazbi, umjetnosti. Za svaku priču stvorit će se zbirke učeničkih radova. Projekt je nastao s ciljem razvijanja vještina za timski rad, jačanja vještina kroz interdisciplinarno poučavanje, upoznavanje svoje i drugih kultura te usavršavanje engleskog jezika. Autorica projekta je eTwinning ambasadorica Alenka Miljević.

Projektne aktivnosti s učenicima svoje klase provest će nastavnici s dva naša odjela. Na puhačkom odjelu nastavnica Tomislava Karačić Šoljić, prof. mentorica te na gudačkom odjelu nastavnica Josipa Erhardt, prof. mentorica koja će projekt provoditi na nastavi komorne i gudačkog orkestra srednje škole.

Radovi naših učenika bit će objavljeni na TwinSpace stranicama oba projekta te web stranici Škole.

Veselimo se novim izazovima i suradnji s drugim školama!