AktualnoKoncerti i projektiNovostiOglasna ploča

SVEČANI BOŽIĆNI KONCERT UČENIKA I NASTAVNIKA GLAZBENE ŠKOLE FRANJE KUHAČA OSIJEK

Nakon četiri godine pauze, najdraži školski projekt Božić s Kuhačevcima ponovno će poprimiti svoje staro ruho. Na dobro poznatoj sceni, u istom trenutku okupit će se preko 150 izvođača. Koncert će se održati 14. prosinca 2022. godine u Arheološkom muzeju Osijek s početkom u 17:30 i u 19:00 sati.

Projekt je osmišljen 2016./17. školske godine i prvi put realiziran u razdoblju od sredine rujna do 23. prosinca 2016. godine. Cilj projekta bio je povezati što više ansambala Škole u zajedničkom koncertnom nastupu u susret blagdanu Božića.

Ove godine orkestru su se pridružili i nastavnici koji će zajedno s učenicima zasvirati i izvesti božićne pjesme. Zbog velikog interesa publike, što i ne iznenađuje nakon višegodišnje pauze, ove godine održat će se dva koncerta. 

 

Na prvom koncertu, u 17:30 sati, predstavit će se naš plesni odjel, solisti, komorni sastavi i učenici početničkog solfeggia, koji ove godine po prvi puta sudjeluju u projektu. 

Na drugom koncertu, u 19:00 sati nastupit će, već tradicionalno uz solo točke, dječji zbor mlađeg uzrasta pod vodstvom nastavnice Ivančice Hinek,  dječački komorni zbor pod vodstvom nastavnice Dore Vestić i djevojački zbor starijeg uzrasta pod vodstvom nastavnika Matka Brekala, ansambl su uvježbali nastavnik Marcel Glavočević, te nastavnice Josipa Erhardt i Monika Barat. Ansamblom će dirigirati nastavnik Marcel Glavočević.

Kuhačevci će nas i ove godine obradovati prigodnim izvedbama: Feliz Navidad, Let it snow, White Christmas, Svim na zemlji, Tiha noć, Božić dolazi i Bijeli Božić

 

U sklopu projekta Božić s Kuhačevcima, ove godine škola je dobila poseban izgled. U školskom hodniku bit će izloženi likovni radovi naših najmlađih polaznika početničkog solfeggia, koji vodi nastavnica Jasminka Pušić, kao i izložba idejnih rješenja plakata za Božić s Kuhačevcima učenika srednje škole iz glazbenih razreda pod vodstvom nastavnice likovne umjetnosti Lane Ključarić.  

 

Projekt ove godine koordiniraju i vode nastavnik solfeggia Marcel Glavočević i nastavnica flaute Tomislava Karačić Šoljić. 

 

Veselimo se vašem dolasku! 

Vaši Kuhačevci